lauantai 14. huhtikuuta 2012

Artisokkainen perunasalaatti


Uudet perunat - niissä on jotain aivan vastustamatonta. Hain italialaista uutta siikliä joulupöytään ja taas pääsiäiseksi Kauppahallista. Erityisen herkkua ne olivat keitettynä ja tillin kanssa tarjottuna graavatun siian kaverina. Kun keitin kerralla isomman satsin, käytin loput tähän perunasalaattiin. Tämä sopi hyvin saunapalvikartisan kanssa. Tämä on myös oiva piknik-salaatti. Keskeisenä raaka-aineena on valmis artisokkatahna, mutta miksei tähän voisi tehdä tahnan myös itse artisokan sydämistä, valkosipulista, öljystä ja suolasta. Joskus haluan kuitenkin päästä hieman helpommalla ja haen artisokkatahnan Keittiöelämästä tätä salaattia (ja muuta herkuttelua varten). Tämän salaatin voi hyvin tarjota hieman lämpimänä tai viilennettynä. Ihan kylmästä salaatista en niin pidä, koska silloin kaikki maut eivät aivan pääse oikeuksiinsa. Salaatin voi myös antaa vetäytyä hetken, esimerkiksi yhden tunnin.

Tässä raaka-aineet artisokkaiseen perunasalaattiini:

300 g keitettyjä uusia perunoita lohkoina
puoli pussia vihreitä pakastepapuja keitettynä ja jäähtyneinä
pari ruokalusikallista kapsiksia
lehtipersijaa hienonnettuna oman maun mukaan
pari ruokalusikallista artisokkatahnaa
loraus oliiviöljyä
puolen sitruunan mehu
mustapippuria rouhittuna
puolikas salottisipuli tai uusi sipuli varsineen renkina tai hienonnettuna
suolaa jos vielä tarvitsee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti