sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Mama's passion cake



Tämän kakun tein itselleni äitienpäiväkakuksi - siitä kakun nimi. Jos pohja on jo valmiina, kuten minulla, ei kakun kasaamiseen mene kuin muutama minuutti ja juuri ja juuri sen verran viitsii ainakin tämä äiti nähdä vaivaa suloisten suupalojen eteen omana juhlapäivänään. Kuvassa kakku on vain kaksikerroksisena, koska kevään juhlista minulla oli valmiina pakkasessa puolet ohjeen mantelikääretortusta. Tämän kokoinen kakku on oikein sopiva meidän kolmen hengen perheelle. Täyteohje on mitoitettu niin, että pohja käytetään kokonaan ja tehdään kolmen kerroksen kakku. Pohja on muuten gluteeniton, vaikka en sitä tarkoituksella olekaan sellaiseksi tehnyt. Jääkaapista löytyi myös jämät passionhedelmähillosta, ja mangososetta on ainakin meidän perheessä aina joko jääkaapissa tai muuten kaapissa, joten niistä sainkin raikkaat keväiset maut täytteeseen. Koristeeksi murskasin muutaman marengin ja ripottelin päälle hopeapalloja. Kermavaahdon sijasta käytän usein flora vispiä, koska se vispaantuu nopeasti eikä vaahdosta tule niin rasvaisen makuista. Kostutuksen voi mielestäni jättää pois. Se saattaa vain tehdä kakusta tylsän ja tasapaksun makuisen.

Resepti:

Mantelikääretortun pohja:

4 luomumunaa
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 1/2 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nostele kuivat aineet vaahtoon. Levitä uunipellille ja paista noin 7-8 minuuttia 200 asteessa. Kumoa valmis torttu sokeroidulle toiselle leivinpaperille. Anna jäähtyä hetki ja poista leivinpaperi.

Täyte:

1 purkki floravispiä/kuohukermaa
2 tl sokeria
1/2 dl maustamatonta jogurttia mielellään turkkilaista
1/2 dl mangososetta (mielellään 100% mangoa, esim. Bonne)
0,75 dl passionhilloa

koristeita mielen mukaan, esim. marenkia, värikuulia, nonparelleja, passionhedelmää tms.

Vatkaa kerma ja mausta pienellä määrällä sokeria. Lisää jogurtti ja sekoita mangosose raidoiksi. Leikkaa pohja joko neljään tai kolmeen yhtä suureen osaan (yksi osa täytyy tehdä kahdesta palasta) tai tee haluamasi muotoinen ja korkuinen kakku. Laita kahdesta palasta muodostuva pohja tarjoiluvadille alimmaiseksi ja levitä pintaankolmasosa hillosta sen pinnalle. Nostele kolmasosa vaahdosta kokkareina hillon päälle. Lisää toinen ja kolmas pohjakerros samalla tavalla. Koristele haluamallasi tavalla.

Jos kakkupohjaa jää yli, voit pakastaa sen ja tehdä siitä myöhemmin esimerkiksi pieniä leivoksia yllätysvieraille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti