keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kirpeät syysmuffinit


"Autuas se, jonka ystävillä on hedelmäpuita", ajattelin tänään. Sain taamulla pussillisen ihania pienoisia suomalaisia luumuja Tampereen Ryydynpohjasta. Päätin heti, että näistä pitää saada jotain herkkua, mutta mitä? Kakkua, hilloa vai ehkä paistosta? Päädyin muffineihin. Perustaikinaan lisäsin mausteita - inkivääriä ja kardemummaa - sekä valkosuklaata. Niin herkkuja olivat, että piti heti syödä useampi. Onneksi luumuja jäi vielä, joten ehkä huomenna pyöräytän uuden satsin tai hilloa syksyn aikana nautittavaksi. Kiitos siis työkaverille ihanasta syyslahjasta!

Mausteiset luumumuffinit

3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl inkivääriä
1/4 tl kardemummaa
1/2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia sulatettuna (laitoin tähän voin ja margariinin sekoitusta, koska voita ei ollut kuin 100g)
1 rkl hunajaa
3/4 dl jogurttia (turkkilaista)
3 dl luumuja pilkottuna
80 g valkosuklaata rouhittuna

Pinnalle koristeeksi 50 g valkosuklaata sulatettuna paistamisen jälkeen tai mantelilastuja ennen paistamista

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja sulata rasva. Lisää vaahtoon kuivat aineet nopeasti sekoittaen. Lisää rasva, hunaja, jogurtti, luumut ja valkosuklaa. Laita muffinivuokaan paperivuoat ja täytä ne taikinalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Koristele valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti