torstai 15. marraskuuta 2012

Jueves y quesadillas



Torstai - se viimeinen arkiruokapäivä viikossa - tai jotain. Meillä ei kyllä ole mitään arki- tai viikonloppuruokapäiviä muuta kuin siinä mielessä, että viikonloppuisin on ehkä inasen enemmän aikaa viettää keittiössä, myös siivoamassa jälkiään. Aika tietysti antaa enemmän vapauksia kokeilla uusia juttuja ja hifistellä jonkun porkkanajuliennin kanssa. Mut on meillä silti myös arkenakin jälkkäreitä ja ruokia, joihin pilkotaan se kymmenen erilaista kasvista. Tänään torstaina meillä oli lättypäivä eli tortillat ja quesadillat tuoksuivat varmasti rapussa saakka. Ostelen välillä kaupasta alennustarraisia juustoja ja maitojuttuja ja tällä kertaa poimin koriin kreikkalaista Manouri-tuorejuustoa, koska en ollut sellaista koskaan maistanut. Joku vois sanoa tätä köyhäilyksi, mut ostan mieluummin vanhaksi menossa olevia tuotteita pois hyllyiltä kuin annan niitten mennä roskiin. Perinteisen cheddarin sijasta laitoinkin quesadilloihin tätä lammasjuustoa ja osaan myös kypsytettyä kermajuustoa. Lisäksi väliin sujahti sipulia, tuoretta korianteria, tomaattia ja jalapenoja. Yhdesti on koitettu joitain pieniä maissilettuja, mut näissäkin käytetyt chilillä maustetut letut on osoittautuneet meidän makuhermoon yllättävän hyvin sopiviksi. Yleensä en mitään valmiiksi maustettuja tuotteita osta. Värin pintaan lättyset saivat meidän uudella parillapannulla. Ekat hieman kärvähtivät, mut toiset, jotka on tuossa kuvassa, oli sit jo vähemmän hiillostuneita. Päälle hieman limenmehua tai sitruunaa ja tulikuumanahan näitä sit suu sauhuten nautiskelee, kun ei jaksa enää hetkeäkään odottaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti