perjantai 19. huhtikuuta 2013

Suklaakiisseli


Suklaakiisseliä kermavaahdolla
Back to basics - siinä olisi varmasti monelle ihmiselle, työyhteisölle ja päättäjällekin hyvä teema. Keskitytään oleelliseen ja keskitytään oleelliseen. Turhat rönsyt pois vaikka joku oisikin niihin kovin rakastunut. Tänään tuntuu siltä, että tyyneys löytyy kuorrutteiden alta, yksinkertaisista asioista. 

Teininä rakastin Jackymakupalojen kaakaovanukasta. En erityisesti pitänyt niistä muista, vaan siitä jossa oli kunnon kaakaon maku. Kotona oli kesäisin raparperikiisseliä tai vattukiisseliä, mutta ei suklaakiisseliä eikä maito- tai piimävanukkaita. Viehtymykseni ei siten tulee lapsuuden kotoisista suklaavanukaskokemuksistani. Minusta suklaakiisselissä on jotain ihanan naiivia, joka sopii rauhallisiin koti-iltoihin. Kun keittelee maitoa hiljalleen hellalla, pitäisi melkein olla pukeutuneena 50-luvun mekkoon ja esiliinaan. Eikä kiisseliin sotketa mitään muita makuja, ei minttua, ei likööreitä, ei marjoja. Viilennetyn pehmeyden päälle ihanaa kermavaahtoa ja iso lusikka. Silloin ollaan oleellisen äärellä.

Suklaakiisseli

5 dl täysmaitoa
3 rkl maissijauhoja
50 g tummaa suklaata
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita maito ja maissijauho keskenään. Pilko sekaan suklaa ja lisää kaakaojauhe. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja laske lämpö. Keitä vielä muutama minuutti sekoitellen. Lisää sokerit valmiiseen kiisseliin. Kaada kulhoihin ja laita pinnalle sokeria, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Tarjoa kermavaahdon ja strösseleiden tai marjojen kanssa.

Suklaakiisseli kermavaahdolla ja strösseleillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti