torstai 16. toukokuuta 2013

Quorn-paprika-nuudelit


Quorn-paprika-nuudelit
Laitan noin parin viikon välein tai ainakin kerran kuussa nuudeleita ja tofua. Tällä kertaa korvasin tofun Quornilla, joka on suutuntumaltaan lihaa läheisesti muistuttavaa sieniproteeinia. Maku on aika mieto ja kuvailisin sitä ehkä myös viljaiseksi. Maku on kuitenkin selvästi erilainen kuin tofussa. Paketissa taidetaan neuvoa aika pitkä kypsennysaika, 15 minuuttia, jos oikein muistan. Paistoin Quorn-paloja inkivääri-valkosipuliöljyssä suurin piirtein tuon ajan. Lisäksi kuullotin sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja vihreää chiliä. Lopuksi maustoin nuudelit ja kasvikset hienonnetulla korianterilla, soijakastikkeella, limen raastetulla kuorella ja puolikkaan limen mehulla. Muut perheenjäsenet nauttivat lisänä vielä cashew-pähkinöitä. Harmillisesti olen löytänyt Quornia vain Citymarketeista eli sitä ei aivan jokaisen lähikaupasta löydy. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan, jos uudenlaiset proteiinin lähteet ovat mielessä.

Quorn-paprika-nuudelit (4:lle)

Pussi Quorn-paloja
Öljyä
Keltainen paprika
Puolikas sipuli
Vihreä chilipaljo
Valkosipulinkynsi
Limen raastattu kuori ja mehu
Soijakastiketta
Hienonnettua korianteria
Noin 3 levyä nuudeleita
(Cashew-pähkinöitä)

Kuullota Quorn öljyssä pussin ohjeen mukaan. Kiehauta vesi ja pilko kasvikset. Kuullota kasviksia hetki. Keita nuudelit joko suolavedessä tai kasvisliemessä. Sekoita kasvikset ja nuudelit kulhossa tai wokissa, mausta ja tarjoa heti esimerkiksi vihreän tai oolongteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti