sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Korianterilla maustetut avocado-katkarapukolmioleivät

Avocado-katkistäytteiset kolmioleivät
Laitanpa tänne vähän tämän kevään tarjoiluja. Tänään oltiin pienen neidon tarhakaverin synttäreillä ja muistin, että meidänkin juhlista oli vielä raportoimatta tänne herkkuja. Tein pikkusuolaisiksi kahdenlaisia kolmioleipiä: kurkkuleipiä tuorejuustolla ja näitä avocado-katkaraputäytteisiä kolmioleipiä. Molemmat kyllä maistuivat. Tykkään kolmioleivistä. Ne ovat kivaa ja myös perinteistä syötävää teen kanssa nautittavaksi. Ainoa huono puoli on, että jos leipiä ei jaa neljään osaan, täytyy kuoria leikata irti. Silloin jää paljon kuoripaloja, joille pitää keksiä käyttöä. Yleensä olen tehnyt ainakin osasta krutonkeja. Kuoria voi käyttää myös korppujauhojen sijaan kuivattuina. Moni varmaan tietää paljon myös muita käyttökohteita. Näitä kolmioleipiä syö pikkusuolaisena teekutsuilla tai vaikka kesäpiknikillä, kunhan pitää huolen kymäketjun katkeamattomuudesta.

Avocado-katkaraputäytteiset kolmioleivät

pieni paketti paahtoleipää tai puolet isosta
n. 100 g katkarapuja
1 avokado
1/2 paprika
125 g ranskankermaa
nippu korianteria
1/2 lime
pieni ripaus suolaa
mustapippuria
tuoretta tai kuivattua chiliä tai cayennepippuria, jos haluaa

Leikkaa leipäpaloista kuoret pois mahdollisimman ohuelti. Sulata katkaravut ja purista niiden päälle limen mehua. Sekoita raskankermaan loput limen mehut, ripaus suolaa ja mustapippuri. Silppua korianteri ja kuutioi parika ja avocado pieniksi kuutioiksi, jotka mahdtuvat hyvin leipien väliin. Sekoita keskenään katkaravut, paprika, korianteri ja chili. Voitele leivät ranskankermalla ja laita joka toisen leivän päälle katkarapuseosta. Paina päälle toinen leipä ja leikkaa puoliksi. Tarjoile heti tai säilö tiiviiseen rasiaan, jotta leivät eivät kuivu pinnasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti