tiistai 23. heinäkuuta 2013

Currylla maustettu katkarapupasta

Arkea ilostuttava katkispasta
Oman arjen alkamisen kunniaksi ajattelin, että voisin laittaa jatkossa leipomusten lisäksi tänne myös yksinkertaisia arkiruokia. Ainakin kahvipöytäkeskusteluja seuratessa on käynyt selväksi, että juuri arkiruuat ovat niitä, joihin monet kaipaavat uusia ideoita. Jospa meidän arkiruoka tarjoasi jollekin uusia ideoita kiireisiin syysiltoihin.

Tätä pastaa on meillä syöty erilaisilla muunnoksilla jo varmasti kymmenen vuotta. Reseptin pohjaidea on muistaakseni jostain Pirkka- tai Yhteishyvälehdestä. Sisältöä olen muuttanut aina sen mukaan, mitä kaapissa on sattunut olemaan. Tähän versioon laitoin katkisten lisäksi keltaista paprikaa, mutta yhtä hyvin sekaan käy kesäkurpitsa, punainen paprika, kirsikkatomaatit tai vaikka fenkoli. Ruoka tulee valmiiksi nopeasti ja saa varmasti kaikki syöjät hyvälle tuulelle. Yleensä minä tai mieheni päädytään vielä kaapimaan kattilanpohja vaalealla leipäpalalla. Kukapa niitä herkullisimpia valkosipulikermajämiä haluaisi pois heittää!

Katkarapupasta (2-3 ruokailijaa)

tagliatelle- tai pennepastaa tahi spagettia
1 rkl öljyä
1 keskikokoinen valkosipulinkynsi
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl currymaustetta
(ripaus chilijauhetta)
1 dl pilkottuja vihanneksia esim. paprikaa
mustapippuria
suolaa
1 dl kermaa tai ranskankermaa
hieman pastankeitinvettä
100 g katkarapuja osittain sulatettuina
pinnalle ruohosipulisilppua

Ota katkaravut sulamaan. Laita pastavesi keittymään ja lisää pasta, kun vesi kiehuu. Hienonna valkosipuli ja pilko kasvikset. Lorauta öljy pannulle ja kuumenna. Lisää valkosipuli, tomaattipyre, curry ja kasvikset. Kuullota hetki. Lisää kerma ja mausteet ja anna hautua, kunnes pasta on kypsää. Voit lisätä hieman pastankeittovettä kastikkeeseen, jos kastike tuntuu liian paksulta. Valuta katkaravut ja lisää ne kastikkeeseen. Kiehauta nopeasti, mutta älä keitä. Poista kastike kuumalta levyltä. Lisää pasta kastikkeeseen, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Tee annokset lautasille, koristele ruohosipulisilpulla ja tarjoa hyvän vaalean leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti