maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kaalisalaatti jogurttikastikkeella

Kaalisalaatti
Kesän kunniaksi pysyttelen yksinkertaisella linjalla. Katsotaan, jos viikonloppuna ehtisin palata pidemmäksi aikaa uunin ja kulhojen ääreen ja täräyttäisin tännekin jotain hieman vaativampaa. Otan pari viikkoa taukoa lomailusta, ja kulutan penkkiä taas työpaikalla. Hiljaista on, ja kahvitauot tulee varmasti vietettyä omalla työpisteellä ruokajuttuja selaillen... Luulenpa, että työviikko saa myös leipomisinnostuksen heräämään. Työkoneen näpyttelyn vastapainoksi kaipaan aina jotain konkreettisempaa käsillä tekemistä. Kotona pyöriessä puuhaa on aina niin paljon, että samanlaista leivontaintoa ei jostain syystä koskaan ilmaannu.

Taidettiin keväällä syödä jokunen varhaiskaali cole slaw -tyyppisissä salaateissa tai vihreän salaatin seassa. Käly kertoi joku viikko sitten itse innostuneensa varhaiskaalisalaatista. Ostin sitten meillekin mojovan kerän kaappiin. Sitä on nyt pureskeltu ainakin joka toisella aterialla. Jospa intoutuisin kaalilaatikonkin tekoon joku päivä, koska kaali on ehdottomasti parhaimmillaan nyt. Talvella maku ei ole niin pehmeä kuin näin keskellä kesää. Tätä kaalisalaattia taidettiin syödä meillä kesäruuan parina eli varhaisperunoiden, sillin, savukalan, salaatin ja sipulivoin kanssa. Kaalisalaatti maistuu myös hampurilaisten, hot dogien tai grilliruuan ohessa.

Kaalisalaatti jogurttikastikkeella

4 dl varhaiskaalia ohuina suikaleina
1 kesäsipuli varsineen suikaloituna
hieman valkosipulia
puolikas porkkanaa raastettuna
1/2 dl turkkijogurttia
loraus oliiviöljyä
loraus valkoviinietikkaa tai kunnon puristukset sitruunasta
1 tl dijonsinappia
mustapippuria
suolaa

Suikaloi ja raasta kasvikset ja laita ne kulhoon. Lisää kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua hetki kylmässä ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti