tiistai 17. tammikuuta 2017

Curry-maustetut broileripyörykät

Broileripyörykät curry-mausteella

Löysin eilen Prismasta Luomubroilerin jauhelihaa ja pakko oli kokeilla pyöryköiden tekemistä. En ole koskaan ennen käyttänyt broilerinjauhelihaa, mutta on ollut mielessä. Rasvaa tässä jauhelihassa oli vain 3,4g/100g. Maustoin pullat currymausteella ja sekaan laitoin kuutioitua paprikaa ja ruualta jäänyttä keitettyä porkkanaa hienonnettuna. Olisin laittanut kesäkurpitsaraastetta, mutta mies oli käyttänyt loput kesäkurpitsasta lounasmunakkaaseen. Laitoin sekaan myös vähän chiliä ja silti maistuivat myös perheen pienille. Tänään nautittiin näitä kasvissosekeiton kanssa kylminä. Maistuivat, eikä kitalakeen jäänyt ikävää rasvan makua, niin kuin joskus kylmiä lihapullia syödessä käy. Ehdottomasti tulen varioimaan tästä perusohjeesta muistakin versioita. Pakkasessa odottelee vielä pari pakettia. Ehkä seuraavalla kerralla laitan pyörykkätaikinan sekaan linssejä ja teen kunnon curry-kastikkeen tai tomaattikastikkeen spagetin kera.

Curry-maustetut broileripyörykät

400 g broilerin jauhelihaa
1 dl nestettä, laitoin tällä kertaa Flora ruoka 15%
1/2 dl korppujauhoja
1 muna
1/2 tl curry-maustetta
ripaus chilijauhetta
paprikajauhetta oman maun mukaan
samoin sipulijauhetta
kurkumaa
valkosipulia raastettuna
puolikas sipuli pieneksi hienonnettuna
paprikaa/raastettua kesäkurpitsaa/porkkanaa
tuoretta korianteria
öljyä

Pilko kasvikset ja laita aineet kulhoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Tee pyöryköitä uunipellille ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai pannulla kunnes pyörykät ovat kunnolla kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti