perjantai 8. maaliskuuta 2013

Maapähkinäblondiet


Maapähkinäblondie
Eihän hyvää brownieta voita kyllä mikään. Suklaa on aina suklaata ja siksi aina hyvää. Mutta johtuneeko hiusten väristä, mutta kyllä myös blondie saa tämän tytön suupielet kohoamaan. GRV:n viime numerossa oli blondie kinuskikuorrutuksella. Oon aiemmin tehnyt blondieita Ruokalasta löytyvän mielestäni oikein hyvän ohjeen mukaan. Tämä on nyt oma muunnelma, mutta kuorrutus on GRV:stä, koska jokin tuossa kinuskikuorrutuksessa kiehtoi. Tätä herkkua riittää ihan pieni biitti ja maistuu sekä kahvin että teen ja tietenkin raikkaan rasvattoman maidon kumppanina. Pitää kokeilla tässä kevään ja valon lisääntyessä uusia muunnelmia tästä. Nyt talven pimeyden jäädessä taakse, on oikein sopivaa siirtyä myös ruoka-ajatuksissa vaaleampiin ja kepeämpiin sävyihin ja makuihin. Ensimmäisiä parsoja ja uusia perunoita odotellessa...

Maapähkinäiset blondiet

200 g voita
1 dl ruokosokeria
1 1/2 dl muscovadosokeria
1/2 dl maapähkinävoita
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunia
2 1/2 dl murskattuja manteleita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
100 g valkosuklaata ja maitosuklaata rouheena

Kuorrutus

100 g voita
2 dl fariinisokeria
1/2 dl kerma
2 dl tomusokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen kovasti vatkaten. Yhdistä mantelit, jauhot, levinjauhe ja suola. Sekoita taikinaan. Lisää myös rouhitut suklaat. Levitä vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.

Tee kuorrutus. Sulata voi ja lisää fariinisokeri ja kerma. Kiehauta seos. Siivilöi tomusokeri sekaan ja sekoita. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja koristele.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti